söndag 1 april 2012

Grillpremiär

I fredags var det dags för årets grillpremiär och den gick ner ute på Ulrikedal. Mycket trevligt! När det väl kom till kritan tyckte alla att det var några grader celsius för kallt för att käka ute, men grillat blev det och det blev riktigt schysst. Jag hade plockat upp veganska kyllingbitar från Östasien Livs på möllan i Malmö, det vill säga exakt samma sak som astrid&aporna säljer under namnet chi-chibitar i annan förpackning och något dyrare.
Jag marinerade i 2-3 msk japansk sojasås, 1/2 msk valnötsvinäger, 1 tsk citronjuice, och en liten klick sirap. Smakade av marinaden med salt och cayennepeppar och lät bitarna marinera i någon timme. Därefter träddes de på spett och hamnade på en grill, och slutligen i min mage. Lite annat folk fick också smaka och de tyckte precis som jag att det var lide gött.

Till det blev det stekt aubergine och tzatziki plus färska grönsaker. Och så blev jag bjuden på pastasallad och crema di balsamico, mycket fint.

Tzatziki:
2,5 dl alpros naturella soyghurt (den gamla varianten, den i bägare)
halv gurka
2 vitlöksklyftor
salt

Riv gurkan fint och blanda med soyghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och låt stå kyld i gärna minst en timme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar